הדרכת כיבוי אש

שריפות הן אחת מהבעיות המהותיות ביותר בתחום של בטיחות בעבודה, חלק  מהשריפות פוגעות ברכוש ובחלקן יש גם נפגעים בנפש. הדרכה כיבוי אש מסייעת לעובדים להיות מוכנים במקרה של פריצת שריפה במפעל, במשרד או בבית העסק. מלמדת אותם איך להתנהג, איך להגן על עצמם בזמן שהאש משתוללת, איך למנוע מהאש להתפשט ואיך להציל חיים. הדרכות כיבוי אש ניתנות בהתאם להנחיות של שירותי הכבאות וההצלה.

מדוע יש לבצע הדרכת כיבוי אש לעובדים?

בכל העולם וגם בארץ נגרמות שריפות רבות, חלקן נגרמות בשגגה, חלקן במזיד, חלקן כתוצאה מתנאי מזג אוויר, מתאונות ועוד. השריפות מתקיימות בכל מקום, בתעשייה, במבני ציבור, במשרדים, בבתי עסקים, בבתים פרטיים ועוד.

החוק מחייב את בעלי העסקים להחזיק ציוד לכיבוי אש. הדרכת כיבוי אש לעובדים מלמדות אותם אודות ציוד כיבוי האש (כמו מטפים וגלגלון וכו') הנמצא במתחם שבו הם עובדים ועל דרך ההפעלה שלו.

יש ציוד מגוון להתמודדות עם האש. מערכות לגילוי אש ועשן הן מערכות המאתרות כבר ברגעים הראשונים לפריצת השריפה את האש והן מסיעות בכיבוי האש, לפחות עד שכוחות ההצלה וכיבוי האש מגיעים למקום.

הדרכת כיבוי אש - שימוש במטף

חשיבות הדרכות בטיחות אש

ישנן מגוון סוגים של הדרכות כיבוי אש והן מותאמות לקהל היעד. יש הדרכות בטיחות אש שמעניקות ידע בסיסי לכל עובד, ידע שלו הוא יזדקק אם תפרוץ שריפה במקום העבודה. יש הדרכות המעניקות לעובדים ידע מורחב במשך מספר ימים. ההדרכה המורחבת מאפשרת לעובד לקחת חלק בהתמודדות נגד האש המשתוללת. לנסות לעצור את ההתפשטות שלה ולפעול נכון עד שכוחות ההצלה יגיעו.

הדרכות כיבוי אש יעודדו את העובדים להפעיל שיקול דעת ולפעול באופן עצמאי עד שכוחות ההצלה מגיעים במיוחד כאשר במקרים רבים הדקות הראשונות הן הדקות הקריטיות.


העובדים יתורגלו מה לעשות במצבי חירום כמו למשל בפליטה של גזים רעילים המשתחררים תמיד עם האש. בהתלקחות של לוחות חשמל ובקרה או מכשור חשמלי, שימוש נכון במטפי הכיבוי, דרכי הימלטות מהחלל הבוער ועוד.

הדרכת כיבוי אש לעובדים במשא בטוח

סוגי הדרכת כיבוי אש לעובדים במשא בטוח

הניסיון שהצטבר בישראל ובעולם כולו מוכיח כי הדרכות כיבוי אש של העובדים ושל הגורמים הממונים בשטח תורמת למניעת שריפות או לטיפול יעיל ומהיר כאשר הן פורצות. הדרכה יעילה ותרגול של מצבי חירום מנעו כבר בעבר נזקים כבדים והצילו נפשות רבות. הדרכות כיבוי אש מועברות במגוון דרכים, דרך הרצאות פרונטליות, דרך מצגות, סרטונים ואמצעי המחשה ובהדמיה של מצבים מסוכנים.
כל ההדרכות של משא בטוח מאושרות ע"י נציבות כיבוי אש. השירות ניתן בכל הארץ.

הדרכת כיבוי אש בסיסית לעובדים בחברות ובמפעלים

הדרכה תיאורטית בכל הקשור לבטיחות אש בסיסית – כיבוי שריפות למיניהם בעזרת מטפי אבקה.
**השירות ניתן בבית הלקוח בכל הארץ או במרכז ההכשרה "משא בטוח".

מטרת ההדרכה:
להקנות לעובדים ידע וניסיון בנושאי בטיחות אש, תרגול בסיסי של כיבוי אש באמצעות מטף כיבוי על סימולטור אש ( מופעל בגז) .
ההדרכה הבסיסית אורכת כ 3 שעות הכוללות לימוד ותרגול מעשי.

תוכן ההדרכה:
א. נושאי ההדרכה העיונית:
• מהות האש.
• גורמי היסוד לאש.
• סוגי דלקות.
• נוהל טיפול באדם בוער.
• מניעת דלקות.
• חומרי כיבוי והתאמתם לסוגי השריפות.
• התנהגות בעת חירום.

ב. תרגול מעשי לכל עובד, באמצעות סימולטור אש.

* בסיום ההדרכה תנופק תעודה המאושרת ע"י כיבוי אש.

הדרכת כיבוי אש והכשרות צוותי חירום מפעליים

במכללת משא בטוח מקיימים הכשרות והדרכות בנושא בטיחות באש במרכז הדרכה מקצועי המאושר ע"י נציבות כיבוי אש. ההכשרה כוללת אימון צוותים בהתמודדות עם מצבי חרום ואש במקום העבודה. ומיועד עבור צוותי חרום, חומ"ס ואימון בסיסי בנושא בטיחות אש, הפעלת מטף, דרכי מילוט, סוגי שרפות ואופן ההתמודדות עימן.

אנו מקיימים את כל סוגי ההדרכות בנושא בטיחות אש והערכות למצבי חרום במקום העבודה. ברשותנו שטח אימונים מתקדם בעל סימולטורים ייחודיים ומקצועיים המאפשרים בנית תרגילים המדמים מציאות נדרשת. ההכשרה מאמנת את צוות העובדים להתמודדות עם מצבי חרום ושריפה, כולל חילוץ פצועים מחדר אפוף עשן ואש, כיבוי שרפה והגשת עזרה ראשונה התרגיל מתבצע עם חליפות כיבוי ומערכות נשימה מתאימות לאזורים אפופי עשן.

אנו מציעים מגוון הדרכות והכשרות נדרשות לטיפול והתמודדות עם שריפות, דרכי מניעה ומתן תגובות מקצועיות של צוותי חירום .
את ההכשרות ניתן לקיים במפעלים או במרכז ההכשרה לכיבוי אש "משא בטוח".

  • ריענון צוותי חרום שנתיים.
  • ריענון ריענון צוותי חרום וחומרים מסוכנים.
  • השתלמות מעשית לצוותי חומ"ס.
  • ריענון עבור מנהלי אירוע חרום.
  • הדרכות בסיסיות בנושא בטיחות אש.
  • הדרכת בטיחות אש ועזרה ראשונה.
  • רפואת חרום ועזרה ראשונה.
  • הקמה ואימון צוותי חרום.
  • הכנת תרגילי חרום.
  • הכנת תוכניות בטיחות לרישוי עסקים. תיק שטח והיתר רעלים.
קורס בטיחות אש במשא בטוח

סוגי מערכות וציוד לכיבוי אש במקומות ציבוריים ומקומות עבודה

רשויות כיבוי האש מחליטות איזה ציוד, מבין הציוד הנ"ל, חייב כל מפעל להחזיק ומחייבת את מקום העבודה להכשיר את העובדים ולקיים הדרכות כיבוי אש מיוחדות כדי שידעו איזה ציוד נמצא במפעל, היכן הוא נמצא ואיך מפעילים אותו. סוגי מערכות הפועלות באמצעות מים כמו מתזים ספינקלרים ומטפים.החוק מחייב בהתאם לסוג המקום להצטייד בציוד הבא לדוגמה:

  1. בכל קומה במטפים בני אורך של חמישה עשר מטר.
  2. זרנוק לכיבוי אש – זרנוק כיבוי אש הם צינורות ארוכים, באורך של חמישה עשר מטרים העשויים מחומר סינטטי.
  3. מזנק אש – מזנק כיבוי אש הוא האלמנט שדרכו יוצאים המים. הוא מגיע בשתי צורות הפעלה, באמצעות ריסוס של מים לעבר מקור האש או מיקוד של המים לנקודה מסוימת.
  4. ברז סניקה ובגלגלון לכיבוי אש – גלגלון כיבוי אש הוא צינור באורך של שלושים מטרים, צינור בצבע אדום המגולגל על תוף מתכת בצבע אדום. ברז סניקה מיועד לחיבור של הזרנוקים למקור מים.הוא מאופיין בלחץ מים גבוה כדי לתת כמות גדולה של מים בלחץ גבוה.
קורסים ושירותים נוספים
התקשרו אלינו דילוג לתוכן