דף הבית » בדיקת מנ"פ- מערכת נשימה פתוחה
בדיקת מנ"פ - מערכת נשימה פתוחה
חברת משא בטוח מציגה:
המבדקה: מעבדה מקצועית לבדיקת מנ"פים למפעלים ולתעשיות
באמצעות מכשיר בדק מקצועי המבצע בדיקה מקיפה לכל רכיבי המנ"פ, בהתאמה מלאה
להנחיות היצרן, ולדרישות תקן 4013 חלק 6- מכון התקנים הישראלי
מהו מנ"פ
המונח המוכר בתעשיות, מנ"פ- מתייחס למערכת נשימה פתוחה, המיושמת באמצעות מגוון מוצרי מיגון נשימה אישי. מנ"פים משמשים את שירותי הכבאות וההצלה, ומוצבים על פי חוק כחלק מציוד מיגון מחייב בסביבות תעשייתיות בעלות סיכון מוגבר להתלקחות ושריפות, חשיפה לחומרים כימיים, רעלנים ומזהמי אוויר.
מנ"פים משמשים להגנה על העובדים מפני חדירת עשן ומזהמים למערכת הנשימה, בסביבות חקלאיות וריכוז גבוה של חומרי הדברה, מעבדות ומפעלים הכוללים שימוש בכימיקליים, תעשיות אנרגיה מתחדשת, חשמל, דלק, מפעלים מסוכנים ותעשיות נוספות.
במרבית המקרים המנ"פים ישמשו לצרכי חירום בלבד, למקרה של פריצת שריפה ואירועי אש ועשן, שחרור לא מבוקר של כימיקליים ורעלנים, או לחילופין בפעולות הכרוכות בסיכוני חשיפה ושאיפה של הגורם המזיק.
החוק בישראל מטיל על מעסיקים את האחריות לבטיחות העובדים ולהגנה על בריאותם, ומחייב אותם לנקוט פעולות יזומות להבטחת סביבת עבודה בטוחה ולמניעת תאונות עבודה ונזקים. הצבת מנ"פים במקום העבודה והדרכת העובדים לשימוש בהם בהתאם לצורך ולתרחיש- הם חלק בלתי נפרד מאחריותו של המעסיק, המעוגנת בדרישות החוק והנחיות הרישוי, בהתאם למאפייני התעשייה, היקף הפעילות, החשיפה ורמת הסיכון.
מדוע נדרשת בדיקת מנ"פ וכיצד היא מתבצעת
על פי הוראות היצרנים, תקינותו של מנ"פ והבטחת יעילותו בעת הצורך, מחייבות תחזוקה שוטפת וביצוע בדיקת מנ"פ שנתית.
הבדיקות מתבצעות באמצעות מכשיר בדק ייחודי המדמה נשימה, ובודק את תפקודי הנשימה של המנ"פ בצורה מקיפה, ועל פי ההוראות של כל יצרן.
בין סוגי הבדיקות והרכיבים הנבדקים בבדיקת מנ"פים:
- בדיקת מסכה- בדיקת אטימות ולחץ, פתיחת השסתום הפנימי ובדיקתו.
- בדיקת אטימות וחדירת אוויר
- פתיחה וסגירה של שסתום לפי דרישה
- גלילי אוויר
- דיוק מדדים ושעון- בדיקת לחץ, תחלופת אוויר, מילוי אוויר בלחץ גבוה
- תקינות מנגנון ההתראה
בדיקת מנ"פ אינה רק בבחינת חובה חוקית והנחיית יצרן, והלכה למעשה מצילה חיים בזמן אמת, בעת אירוע אש או דליפת חומרים מסוכנים, האוויר צפוי להתמלא בעשן סמיך, אדים ורעלנים, ולפגוע ביכולות של העובדים לראות את שעון המנ"פ, שינויים בלחצי האוויר, או לחזות את כמות האוויר הנקי והזמן העומד לרשותם. בדיקת מנ"פ מקדמה ווידוא תפקוד תקין של כל המערכות- יבטיח הגנה על העובדים בזמן אמת, הערכת זמן מדויקת ואפשרות לתגובה, טיפול באירוע ומילוט- ללא סכנת חנק, זיהום נשימתי ופגיעה בחיי אדם.
חברת משא בטוח מעמידה לרשות לקוחותיה הרבים, מפעלים וחברות בתעשיות השונות מעבדת מבדקה למערכות נשימה וציוד מציל חיים
המבדקה מנוהלת על ידי בודק מוסמך ומקצועי אשר רכש הכשרה ייעודית ומקיפה במדינות האיחוד האירופי, לתפעול ולשימוש במכשיר הבדיקה המתקדם בענף, לביצוע בדיקות מקיפות ומדויקות לכל רכיבי וחלקי המנ"פ, ולבדיקת כל סוגי המנ"פים
מבית מיטב היצרנים המובילים.
שירותי בדיקת מנ"פ
משא בטוח- בדיקת מנ"פ, תחזוקת מנ"פ ותיקון מנ"פים
- ביצוע בדיקה שנתית במכשיר בדק מתקדם העומד בתקן 4013 חלק 6
- הפקת דו"ח בדיקה מפורט הכולל את כל ממצאי הבדיקה, לחצי האוויר וההמלצות.
- ניקוי רכיבים, חיזוק חיבורים, החלפת אטמים ושסתומים במנ"פ על פי צורך ובהתאם להוראות היצרן.
- שימוש בחלפים מקוריים וחדשים בלבד.
- איסוף והחזרת המנ"פים מבית הלקוח
- אספקת מנ"פ חלופי למשך כל תקופת הבדיקה.
- תהליך האיסוף, הבדיקה והשבת המנ"פ ללקוח- תוך 10 ימי עבודה בלבד (בהתאם לממצאי הבדיקה).
- בדיקת מנ"פ ושירותי תחזוקה הניתנים בסטנדרטים המקצועיים הגבוהים ביותר, בפיקוח טכנאי מוסמך ומנוסה.
- בדיקה שנתית למנ"פ בתיאום מראש, תשלום על פי מכשיר- ללא התחייבות וללא תשלום קבוע.
- מחירים הוגנים ותחרותיים.
• מגוון שירותים נלווים, פתרונות ומענה לכל צרכי הבטיחות בעבודה.
בדיקות נוספות המבוצעות על ידי משא בטוח
חברת משא בטוח היא חברה מובילה בתחום הבטיחות בעבודה, ולצד שירותי בדיקת מנ"פ מספקת שירותי בדיקה ובקרה למגוון מערכות וציוד מיגון אישי, בניהם:
בדיקת מסכות פנורמיות – ביצוע בדיקה תקופתית למסכות פנורמיות מכל הסוגים והיצרנים. בדיקה מקיפה הכוללת שטיפה, חיטוי, בדיקות אטימות ובדיקת תפקוד אופטימלי בתנאים שונים.
בקרה לחליפות הגנה מחומרים מסוכנים – ביצוע בקרה ותחזוקה לחליפות LEVEL A- חליפות מיגון אישיות אטומות לגזים.
חברת משא בטוח- מעטפת שירותים מלאה, הדרכות, מידע, בקרות ובדיקות, ייעוץ וליווי של מומחי בטיחות במגוון תחומים וענפים- מובילים במקצועיות, מובילים בשירות, ראשונים בבטיחות
שאלות נפוצות
מהי הדרכת בטיחות לעובדים?
הדרכת בטיחות היא פעילות הדרכה המועברת לעובדים במקום עבודתם, במטרה להקנות להם ידע ומיומנויות בנוגע לסיכונים פוטנציאליים במקום העבודה, אמצעי המניעה וההגנה מפניהם, וכן נהלים נכונים להתנהלות בטוחה.
מתי חלה חובה חוקית לקיים הדרכת בטיחות?
קיום הדרכות בטיחות הינו חובה חוקית על פי חוקים ותקנות שונים בישראל, ביניהם:
- חוק ארגון הפיקוח על העבודה, תשנ"ט-1999
- תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (מסירת מידע והדרכת עובדים), תשנ"ט-1999
חובה זו חלה על כל מעסיק, ללא קשר לגודל או תחום עיסוקו, ועל כל העובדים במקום העבודה, מכל דרגות הוותק והתפקידים.
מה נלמד בהדרכת בטיחות?
תוכן הדרכת בטיחות משתנה בהתאם למקום העבודה, סוג העיסוק והסיכונים הפוטנציאליים הקיימים בו. עם זאת, באופן כללי, הדרכות בטיחות עוסקות בנושאים הבאים:
- הכרת הסיכונים במקום העבודה: זיהוי ומיפוי הסיכונים הפוטנציאליים, כגון סיכוני חשמל, נפילה מגובה, חשיפה לחומרים מסוכנים ועוד.
- אמצעי מניעה והגנה: הכרת אמצעי המניעה וההגנה הקיימים מפני כל סיכון, כגון ציוד מגן אישי, שילוט אזהרה, נהלים בטיחותיים ועוד.
- נהלים נכונים להתנהלות בטוחה: הדרכה בנוגע להתנהלות נכונה במקום העבודה, כגון עבודה נכונה עם מכונות, הרמת משאות, התנהגות במצבי חירום ועוד.
- חקיקה רלוונטית: סקירת החוקים והתקנות הנוגעים לבטיחות בעבודה.
- עזרה ראשונה: הדרכה בסיסית במתן עזרה ראשונה במקרה של תאונה או פגיעה.
באיזו תדירות יש לקיים הדרכות בטיחות לעובדים?
על פי החוק, יש לקיים הדרכת בטיחות לכל עובד חדש במקום העבודה. בנוסף, יש לקיים הדרכות רענון באופן תקופתי, לפחות אחת לשנה. תדירות הדרכות הרענון עשויה להשתנות בהתאם לתחום העיסוק ולסיכונים הקיימים במקום העבודה.
מי מוסמך להעביר הדרכות בטיחות?
הדרכות בטיחות יכולות להיות מועברות על ידי ממונה בטיחות מוסמך, מומחה בטיחות מוסמך או גורם מוסמך אחר. חשוב לוודא שהגורם המועבר את ההדרכה בעל הכשרה וניסיון רלוונטיים בתחום הבטיחות.
הדרכת בטיחות היא כלי חיוני לשמירה על סביבת עבודה בטוחה ובריאה. קיום הדרכות בטיחות באופן תקופתי ותוך הקפדה על תוכן מקצועי ואיכותי, יכול לסייע במניעת תאונות עבודה, להציל חיים ולחסוך משאבים כספיים רבים.