קורס מלגזה - הוצאת רישיון מלגזה
ניתן להוציא רישיון נהיגה למלגזה החל מגיל 18 ומעלה ובתנאי שיש ברשותכם רישיון נהיגה ברכב פרטי (דרגה 02), לחילופין רישיון לטרקטורון (01). במעמד סיום קורס רישיון מלגזה תקבלו היתר נהיגה 129 המאפשר נהיגה על מלגזה עד למשקל 20 טון.
המלגזה היא כלי רכב לכל דבר וענין, מחויבת ברישום ורישוי כחוק. לצורך הפעלה ונהיגה בה נדרש היתר לנהיגת מלגזה הרשום ברישיון הנהיגה כפי שנקבע בחוק. רישיון על מלגזה הוא בבחינת יתרון תעסוקתי לעובדים בתעשיות שונות דוגמת מפעלים וייצור, חקלאות, מתחמים לוגיסטיים ואחרים. עובד בעל רישיון מלגזה יספק מענה רחב יותר למעסיק, יגביר את היקף היעילות בעבודה ויצמצם סיכוני תאונות עבודה הכרוכים בהרמה ושינוע של משאות כבדים.
חברת משא בטוח מעמידה לרשות עסקים, מפעלים וארגונים ואנשים פרטיים קורס מלגזה המאפשר הוצאת רישיון מלגזה לכל עובד- ומעניק לו כלים להפעלת המלגזה בבטיחות מלאה וברישיון מטעם משרד הרישוי בישראל.
למי מיועד קורס מלגזה?
המלגזה היא כלי רכב המשמש את התעשייה והחקלאות, כלי שינוע מטענים והעברת משאות כבדים, בנוחות ובבטיחות ומיועד למעוניינים בהפעלת מלגזה. ניתן להפעיל מלגזה רק מגיל 18 ושיש ברשותו רישיון סוג 01 או 02.
אישורים נדרשים לפני תחילת קורס מלגזה
1. למלא טופס מקוון באתר משרד הרישוי ולבצע בדיקת ראייה באחת האופטיקות המאושרות.
2. להגיע עם אישור בדיקת העיניים ועם רישיון נהיגה בתוקף.
תנאים נדרשים לקבלת רישיון למלגזה
- נדרש רישיון מקדים לרכב פרטי B או רישיון לטרקטור (דרגה 01).
- רישיון מלגזה ניתן להוציא החל מגיל 18 בלבד.
- מעבר בהצלחה של בחינה תאורטית.
- עמידה בהצלחה של בחינה מעשית- נהיגה בשטח.
- עמידה בדרישות קורס מלגזות המועבר על ידי מוסד מוכר ומורשה.
בסיום קורס מלגזה יקבל התלמיד היתר להפעלת מלגזה אשר יופיע ברישיון הנהיגה שלו.
סוגי היתרים לנהיגה על מלגזה
- היתר 129– היתר זה מאפשר נהיגה במלגזה עד 20 טון. לבעלי רישיון נהיגה דרגה B (רכב פרטי) או טרקטור.
- היתר 130- היתר זה מאפשר נהיגת מלגזה בכל כושר הרמה לבעלי רישיון נהיגה דרגה C1 ומעלה (מקנה רישיון נהיגה ברכב מנועי מסחרי וברכב עבודה שמשקלו הכולל המותר על פי רישיונו עולה על 3500 ק"ג אך אינו עולה על 12,000 ק"ג- מוגדר גם כרישיון למשאית)
- המלגזה הטלסקופית- בעלי רישיון נהיגה למלגזה מטעם חברת משא בטוח, רשאים לנהוג ולהפעיל גם מלגזה טלסקופית, כלי רכב מורכב כמעין מנוף המחייב הדרכה מקצועית בדגש על ייחודיות הכלי.
מה אורך קורס לימודי רישיון למלגזה
משך הקורס הוא יומיים. יום עיוני ויום מעשי. את תכני הלימוד העיוניים לומדים בכיתת לימוד.
מה לומדים בקורס?
חלק עיוני – היכרות עם סוגים שונים של מלגזות, מכניקה של המלגזות, תפעול ותחזוקה, הנחיות ותקנות בטיחות.
ראשי פרקים חלק עיוני
- דרישות החוק.
- יסודות הפיזיקה.
- הכרת סוגי מלגזות.
- בטיחות בהפעלת מלגזה (כולל מלגזה טלסקופית).
- טיפול ואחזקה.
חלק מעשי – בפרק המעשי לומדים נהיגה על מלגזה בפועל, מעברים בין מכשולים, סללום. תפעול מהמלגזה פריקה והעמסה. בחלק זה מתרגלים סוגים שונים של פריקה והעמסה של מטענים במצבים שונים וגבהים שונים. בטיחות בנהיגה והפעלת מלגזה על כללי הבטיחות. הפעלת מלגזה ותרגול מעשי בנהיגה על מלגזה טלסקופית.
ראשי פרקים חלק מעשי:
- אחזקה נכונה
- נסיעה בטוחה עם ובלי מטען
- הסתכלות נכונה בפניות ובנסיעה לאחור
- העמסה בגובה
- בטיחות בחנייה
- שימוש נכון בטבלת עומסים
- הסמכת מפעילי מלגזה טלסקופית.
מועדי קורס מלגזה
- 04+05/12/2024
- 11+12/12/2024
- 18+19/12/2024
- 25+26/12/2024
תיאום מול המשרד
- 01+03/12/2024
- 11+12/12/2024
- 19+22/12/2024
- 29+30/12/2024
16+17/12/2024
לפרטים
חשוב לדעת - ריענון לבעלי רישיון מלגזה
על פי חוק, כל המחזיק ברישיון מלגזה, נדרש לעבור הדרכת ריענון למפעיל מלגזה מדי שנה. הריענון יכלול מעבר על חוקי עבודה ותקנות בטיחות, התייחסות לחידושים בתחום: תקנות חדשות שנקבעו, ציוד חדשני, ניתוח ולמידה של תאונות עבר של עובדים עם מלגזה, לרבות הסקת מסקנות ולמידה רחבה של פעולות מנע והנחיות בטיחות.
הריענון יעניק לעובד בעל הרישיון לעבודה עם מלגזה, הארכה בת שנה אחת לרישיון, לצורך המשך עבודה בבטיחות. אי ביצוע הריענון תביא לאי חידוש של רישיון המלגזה אשר ברשות העובד.
עובד אשר אינו עובד בפועל על מלגזה אינו מחויב בחידוש הרישיון בפועל, אולם מומלץ הן למעסיקים והן לעובדים לשמר את היכולות והכלים המצויים בידם, ולהעניק הדרכת ריענון לבעלי רישיון למלגזה לכל עובד בעל רישיון מדי שנה.
עובד אשר זכה לקבל רישיון נהיגה והפעלה של מלגזה, במסגרת מקום עבודתו, ועזב את מקום העבודה האמור, יוכל לגשת ולבצע את הריענון באופן עצמאי, בחברת משא בטוח, בכל אחת מכיתות הלימוד וההכשרות המפורסמות על ידם. ריענון זה מומלץ לשימור הכישורים והכלים האישיים, וכיתרון יחסי לעובד בקורות החיים, ובניסיון להתקבל אל מקומות העבודה הבאים.